Fremskrittspartiet vil avvikle fylkeskommunen

Publisert:

Det skriver FrPs Helge André Njåstad i en pressemelding: Fra 1. januar 2020 trådte regionreformen i kraft. Regionreformen har vært en tidkrevende prosess som har kostet mye samt vært gjenstand for omfattende debatt og mange omkamper. Forslagsstillerne mener reversering ikke er fornuftig bruk ...

- Korleis går det med deg, Ørskog Kino?

- Korleis går det med deg, Ørskog Kino?

Publisert:

For eit par veker sidan etterlyste Bygdebladet gjenopninga av Ørskog Kino etter sommarferien. Normalt har ferieopphaldet strekt seg frå midten av juni til midten av august, pluss minus.

«Samling i bånn» - og nye mål for KrF!

«Samling i bånn» - og nye mål for KrF!

Publisert: - Oppdatert: 24.09.2021 kl 08:35

Ole Reistad gav under olympiaden i St. Moritz i 1928 ordren som er blitt ståande uttrykk: ’’Samling i bånn, gutter!” Den nye leiaren i KrF kan sende ut same tydelege beskjed: ’’Samling - og nye mål!”

Fryktar ny E39 kan øydelegge Solnørdalen

Fryktar ny E39 kan øydelegge Solnørdalen

Publisert:

Trygve S. Alvestad i Solnørdalen fryktar den nye vegen blir sjåande slik ut. Illustrasjonen laga han etter at grendalaget i Solnørdalen hadde møte med Statens vegvesen.

Fleirtal for Romsdalsaksen som fjordkryssing

Meiningsmåling frå heile fylket:

Fleirtal for Romsdalsaksen som fjordkryssing

Publisert:

Ei ny meiningsmåling som omfattar alle dei 26 kommunane i Møre og Romsdal viser at klart fleire av innbyggarane vil ha Romsdalsaksen framfor Møreaksen.

Svar på intervju med Rommetveit 4.mai

Publisert: - Oppdatert: 12.05.2021 kl 11:32

Rommetveit er fornøgd med ilandføringa. Eg såg over fjorden på båten som måtte gi opp ved første forsøk, og låg med ekstra ankerfeste og taubåt som sikring pga litt vind. Den nærast komiske situasjonen med ein grusveg til ei kai som båten ikkje kan legge heilt inntil, men som er ...

Nå er det arbeidsfolk og matprodusenter i Møre og Romsdal sin tur!

Publisert:

Bonden i Møre og Romsdal har kommet aller dårligst ut av landbrukspolitikken til Sylvi Listhaug (Frp). Dette er Arbeiderpartiet sin plan for å bedre vilkårene for bøndene i fylket.

Ålesund:

Er du i risikogruppe og ventar på vaksine? – Ikkje ring oss enno

Publisert:

Ålesund kommune får ingen nye vaksinedoser i veke 20, og ingen nye timar før tidligast i veke 21. Det betyr at du som er i ei av risikogruppene og ventar på vaksinering, må smøre deg med tolmod og ikkje ringe oss.

Koronapåske

Utsikt frå kårstova:

Koronapåske

Publisert:

Det har vorte masse nye ord under koronaen. Alle har det til felles at dei inneheld ordet korona. Koronaferie, koronareise, koronahandel, koronasperre, koronakonsert; hundrevis av nye ord. Vi kan lage dei sjølve etter kvart som vi treng dei. Korleis vi skal greie oss når pandemien er over, utan ...

Nedleggingstruing i 30 år

Nedleggingstruing i 30 år

Publisert:

I snart 30 år har det i følgje administrasjonen, og ein del politikarar, vore umogleg å få til eit budsjett i balanse for Vestnes kommune utan å leggje ned ein eller fleire skular. Dette har kvart år vist seg å vere feil.

Den stille veka...

Den stille veka...

Publisert:

Vi er i den stille veka som rekk frå palmesøndag til påskeafta. Tidlegare ringde ein ikkje med kyrkjeklokkene og brukte heller ikkje orgel til gudstenesta denne veka. Ein skulle la arbeidet ligge, og det skulle vere stilt både inne og ute.

Kor lenge skal unntakstilstanden vare?

Kor lenge skal unntakstilstanden vare?

Publisert:

Når første kvartal er til ende i dette uvanlege året, kan ein lure på kor lenge unntakstilstanden skal vedvare. Det er i alle fall lov til å leve i håpet om betre tider.

Eldreomsorgen i kommunene tåler ikke mer reduksjon

Publisert:

For ca. to år siden, tillot jeg meg å skrive et leserinnlegg under overskriften «Kommune-Norge klarer ikke utfordringene i eldreomsorgen». Hovedbudskapet i leserinnlegget var min store bekymring over signalene om en generelt svært dårlig kommuneøkonomi og hva dette kunne bety for kommunenes ...

Bergen Engines – stopp salget!

Bergen Engines – stopp salget!

Publisert:

Mange er bekymret for konsekvensene av salget av Bergen Engines til det russisk-kontrollerte selskapet TMH International.

Kulturminner slår natur for norske turister!

Kulturminner slår natur for norske turister!

Publisert:

NRK meldte tirsdag 2. mars at det er kulturminner norske turister er ute etter! Landslaget for lokalhistorie synes dette er kjempespennende, og vi håper Visit Norway også tar med de frivillige historielagene idet de nå skal legge mer vekt på kulturminner! Rundt om i hele landet formidler våre ...

Nå er det kvinnenes tur!

Nå er det kvinnenes tur!

Publisert:

Nå har vi levd i en pandemi i snart ett år. Hverdagen vår har vært preget av stor usikkerhet: for jobbene våre, for om vi får sett vennene våre igjen, om barnehagene kommer til å være åpne. Fellesskapene våre blir svakere og mer ustabile. Koronapandemien har vært et forstørrelsesglass ...

Hva med litt redelighet, Nordvest Nett?

Hva med litt redelighet, Nordvest Nett?

Publisert:

I Bygdebladet fredag 26.2.2021 står det å lese at Nordvest Nett setter ned nettleia fra 1.3.21. Leder av kundeavdelingen i selskapet, Kristin Bergheim, vil ha oss til å tro at en gjennomsnittlig husstand etter denne reduksjonen på nettleia, vil spare ca. kr. 1500 i år.

Jentene lider under pandemien

Jentene lider under pandemien

Publisert:

Korona-pandemien har satt arbeidet for kvinners rettigheter og likestilling mange år tilbake.

Hvor ble det av distrikspolitikken?

Publisert:

Garantiinstitutt for eksportkreditt (GIEK) kan ikke legges til Oslo, med den maritime klyngen og øvrige eksportnæring på nordvestlandet er det naturlig at hovedkontoret for en slik institusjon legges til dette området.

Kvar står bilane i Ålesund?

Kvar står bilane i Ålesund?

Publisert:

Ålesund kommune har gått høgt ut med høgt ut med profilering av eit bildelingsprosjektet. Framtidslaben og smart-by-prosjektet er involvert, og sist måndag var det stor bilkortesje gjennom byen, med sjølvaste ordføraren i framste bilen, må vite.

Stortingsvalkamp i nye Ålesund kommune

Stortingsvalkamp i nye Ålesund kommune

Publisert:

Det har i seinare tid vore fleire ytringar på trykk om ulike utfordringar som møtte den nye storkommunen Ålesund. Grunnar for oppløysing og reversering er mange og til å forstå der vi enn så lenge berre må fastslå at både kostnader for innbyggjarane har auka og mange av tenestene for dei ...

Vaksinering i Stordal:

Det står ikkje hverken på vilje eller pengar i denne samanheng!

Publisert:

Viser til lesarinnlegg frå Ingrid Løset i BB 26. februar 2021. Om underteikna er sitert på at det er vanskeleg å imøtekome politikarane sitt ønskje om å ha massevaksinering fleire stader, så er nok ikkje dette korrekt.

Vi må hjelpe mennesker ut av rus

Publisert:

Vår viktigste oppgave når det kommer til narkotikapolitikk er å forhindre at menneskers liv blir ødelagt av rus.

Vestlandsrådet satsar på næringslivet

Vestlandsrådet satsar på næringslivet

Publisert:

Dei tre fylkeskommunane på Vestlandet set næringsutvikling på dagsorden og har starta arbeidet med ein ny næringsstrategi for heile Vestlandet.

SV vil ha nasjonal kontroll over krafta vår

SV vil ha nasjonal kontroll over krafta vår

Publisert:

LO sin regionkonferanse i Trøndelag har vedtatt 11 krav til raudgrøn politikk ved stortingsvalet i 2021. Mellom desse er: - Stans North Connect straumkabelen – norsk kraft til norsk industri. - Nei til norsk deltaking i EU sin energiunion ACER – allereie fatta vedtak om ACER må reverserast.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Bygdebladet bruker cookies (informasjonskapsler) til å forbedre nettstedet. Ved å godkjenne aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...