Flest vil til Skodje – færrast flytter til Vestnes

Flest vil til Skodje – færrast flytter til Vestnes

Publisert:

Skodje er suveren på toppen når det gjeld netto tilflytting dei siste 20 åra. Men pluss også for Haram og Ørskog medan Vestnes balanserer så vidt. I Stordal flytter fleire ut enn inn.

Kreativt skuleprosjekt på Rypdal

Publisert:

Midt i all diskusjonen rundt nedlegging og ikkje for skular i Vestnes, kunne Bygdebladet kome med ei gladmelding sist veke: Nytt lokalt undervisningsopplegg skal etablerast i tilknyting til gard og den gamle Rypdal-skulen.

Ny vår for Tresfjord stadion?

Ny vår for Tresfjord stadion?

Publisert:

Gjenreising av Tresfjord stadion som arena for friidretten er ei spennande målsetting. I fre-dagsavisa fortalde Lasse Øvstedal i styret for Tresfjord IL at planane er på gang for tiltaket.

Endeleg krabbefelt

Publisert:

Frå å vere nære på, blir det endeleg snarleg arbeidsstart for krabbefelt gjennom Landedalen til Ørskogfjellet. Det har ikkje vore mangel på politiske lovnadar for dette prosjektet. Også penger har tidlegare vore avsett, men er blitt ført over til andre tiltak.

Ferjedrift i 100 år i Vestnes

Publisert:

Då ”Bilfergen” starta drifta for 100 år sidan var det ikkje mellom Vestnes og Molde, men tur retur Remmem (i Vestnes) – Åndalsnes. Dagfinn Wiik som kan si historie har lenge arbeidt med planane for å markere jubileet. Det skjer i ei tid der det går heit debatt om undersjøiske tunnelar ...

Satsing på Lepsøya

Publisert:

Resultat av Nordøyvegen er i emning på Lepsøya. På Kjerstad på austsida av øya, er bustadfelt under planlegging. Der skal bli plass til rundt 15 tomter for einebustadar – alle med nærleik til sjøen.

Nytt krafttak mot smitten

Publisert:

Det kan ikkje slappast av i arbeidet for å slå ned koronaen. Sjølv om det går framover med vaksineringa, er det framleis ei god stund til at ein er i mål.

Turisme i Vestnes?

Publisert:

Vi tek med spørsmålsteiknet, men kanskje er det ikkje nødvendig? Poenget er at Vestnes geografisk ligg midt i smørauget med korte avstandar til Molde, Ålesund, Geiranger, Trollstigen – turistmessige fyrtårn kjent vide om.

Påske til å tenke seg om for Ålesund-politikarar

Påske til å tenke seg om for Ålesund-politikarar

Publisert:

Ingen ting er endeleg avgjort for institusjonsplassar innan helse og omsorg i nye Ålesund. Politikarane i fagutvalet med Siv K. Ulla (A) som leiar fatta ikkje noko eintydig vedtak i møtet måndag.

Eksportvegen opp!

Publisert:

Det er to inntrykk som dukkar opp så snart vi tenker/nemner ”Eksportvegen”: Livsnerve for ein stor del av næringslivet i fylket – og smale strekninger som går sving i sving!

Samling av Stordals-kultur

Publisert:

Stordal er ikkje blant dei største bygdene, men kan historisk skilte med eit mangesidig kulturliv. Men dersom ting ikkje blir teke vare på, kan mykje lett gå i gløymeboka.

«Vanleg influensa» var meir alvorleg

Eit år sidan korona-stenging:

«Vanleg influensa» var meir alvorleg

Publisert:

Lite visste folk flest kva som skulle kome – på årsdagen fredag 12. mars 2021, er det framleis ingen som veit kor lenge restriksjonane skal halde fram. Statsministeren maner til ro og å halde ut, men er det langt fram i tid. Ikkje sidan krigens dagar har landets innbyggarar fått innstramma ...

Vestnes begge vegar

Vestnes begge vegar

Publisert:

I sjukehussaka bruker Vestnes si geografiske plassering for alt den er verdt. Nokon vil til Molde og andre til Ålesund. For kommunestyret blei det konkludert med at sjukehusa i begge byane skal kunne brukast i akutte situasjonar.

Frå Sunnmøre til Groruddalen?

Frå Sunnmøre til Groruddalen?

Publisert:

No må Mørebenken, gode politikarar frå alle parti og ikkje minst næringslivet, slå i bordet: Giek, garantiinstituttet for eksportkreditt, må leggast til maritime miljø langs kysten. Primært må Ålesund peike seg ut som naturleg lokalisering.

Molde-ordføraren og Oslo

Publisert:

Bygdebladet har fått mange reaksjonar på støtta Molde-ordførar Torgeir Dahl i fredagsavisa. Han gjekk imot at hovudstaden skal forfordelast ved tildelinga av vaksine.

Under administrasjon ved nei til kutt?

Med ryggen mot veggen i Ålesund:

Under administrasjon ved nei til kutt?

Publisert:

Det må snuast mange steinar i Ålesund for å unngå kutt i helse og omsorg – og for å sleppe å bli sett under fylkesmannens administrasjon. Kommunestyremedlem Kirsti Dale (SP): Kva skjer dersom vi stemmer nei til reduksjon av institusjonsplassar?

Torsdag i Vestnes kommunestyre:

Sjukehus i Molde eller Ålesund?

Publisert:

Torsdag skal Vestnes-politikarane ta standpunktet, Molde eller Ålesund som akuttsjukehus? Ikkje uventa er der delte meininger, og kanskje har det litt med alder å gjere.

Folkevalde – druknar i papirbunker…

Publisert:

Vestnes: Vi gjekk i gjennom papira til Vestnes kommunestyre sitt møte komande torsdag. Reaksjonen er ikkje klage på saksutgreiingane, men derimot spørsmålet: Er det nødvendig med så mykje papir?

Val i eiga bygd for Vågstranda-folket

Publisert:

Det er rett og rimeleg at Vågstranda blir eigen valkrets i Vestnes.

Færre ledige i Bygdebladdistriktet i februar:

Ålesund – minus 58. Vestnes – minus 4. Fjord – minus 14

Publisert:

Lysning i sysselsettinga for februar i Bygdebladdistriktet der Ålesund, Vestnes og Fjord hadde færre heilt ledige. Prosentvis hadde Fjord suverent størst reduksjon i arbeidsløysa.

Ferjeaksjonen – merkeleg pengebruk i fylket?

Ferjeaksjonen – merkeleg pengebruk i fylket?

Publisert:

Visst vil vi ha lavare billettprisar på ferjene, noko som fleire politiske parti har gått inn for. Det har variert frå halvering til gratis ferjereise. Men akkurat i skrivande stund er det uklart korleis framdrifta blir. Regjeringa vil ha saka opp under budsjettbehandlinga medan ønsket om ...

Krabbefeltet – snart!

Krabbefeltet – snart!

Publisert:

Det skal endeleg bli krabbefelt til Ørskogfjellet. Frå Statens vegvesen blir det lova oppstart rett etter påske. Det er berre å legge til at dette er på tide. Prosjektet er eksempel på manglande handlekraft der det har gått år etter år. Pengane er blitt løyvt og flytta og trafikken – og ...

Kaos rundt ferjeprisane

Kaos rundt ferjeprisane

Publisert:

Ein innsender i Romsdals Budstikke lurer på om det i valkampens varme også kjem tilbod om at det skal bli gratis sveler på ferjene? I Bygdebladet lanserte fylkesleiar i AP, Per Vidar Kjølmoen for ei tid tilbake, halvering av billettene.

Korleis bygge Ålesund?

Publisert:

Onsdag 17. februar blir det invitert til nettmøte om Ålesunds framtida. Temaet er aktuelt både fordi kommunen er så ny, men også for å imøtekome murring her og der.

Ålesund eller Molde sjukehus for Vestnes?

Publisert:

Skal Vestnes ha lokalsjukehus i Molde eller Ålesund?Dette er spørsmålet som Vestnes kommunestyre får på bordet torsdag 4. mars. Sjølv om innbyggarane ofte har markert at dei er og blir romsdalingar, er det her mindre snakk om identitet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...