Bygdebladet AS

- Lien bryt ikkje med partiprogrammet

Styreleiar Kjelsvik i Vestnes SP:

- Lien bryt ikkje med partiprogrammet

Publisert:

Styreleiar Guttorm Kjelsvik i Vestnes Senterparti konkluderer med at ordførar Geir Inge Lien ikkje har brote med partiets valprogram i saka som omhandlar skulestruktur.

Misnøye med opplegget for arbeidet i komitéane?

Ålesund kommune:

Misnøye med opplegget for arbeidet i komitéane?

Publisert:

Mykje kan tyde på at det er misnøye med arbeidsformen til komiteane i ålesund kommune. Eit brev frå medlemmer i komitè for kultur og medborgarskap peikar i den retning. Formannskapet vil ha utgreiing og tilråding frå kommunedirektør Astrid Eidsvik.

- Uro er ein del av demokratiet

Vestnesordførar Geir Inge Lien:

- Uro er ein del av demokratiet

Publisert: - Oppdatert: 15.07.2020 kl 08:27

- Det er aldri noko kjekt med intern uro i partigruppa, seier vestnesordførar Geir Inge Lien. Uroa som oppsto etter desembermøtet i kommunestyret har prega Vestnes Sp utover vinteren og våren.

Ingen vedtak utan saksutgreiing

Ro-ro kaia på Haramsøya:

Ingen vedtak utan saksutgreiing

Publisert: - Oppdatert: 09.07.2020 kl 08:44

Med 13 mot 2 røyster vedtok formannskapet å be administrasjonen kome med ei grundig saksutgreiing for saka på Håneset på Haramsøy. Vansken for politikarane er at ein har fleire saksområde, fleire lovverk, klager, privatrettslege usemjer og politietterforsking av tiltak i området som ...

- Utgjer fare for liv, helse og eigedom på Haramsøy

Formannskapet i Ålesund klagar på vedtak frå NVE:

- Utgjer fare for liv, helse og eigedom på Haramsøy

Publisert:

Formannskapet i Ålesund vedtok samrøystes å klage på vedtaket frå NVE om uttak av masse på Haramsfjellet. Sprengingsarbeidet vil utgjere fare for liv, helse og eigedom meiner politikarane. Kravet er å få ei grundig geologisk undersøking og ny konsekvens-utgreiing. Og vidare at ein skal be ...

Stor uro for sprengingsarbeid på Haramsøya

Vil formannskapet sende klage tysdag?:

Stor uro for sprengingsarbeid på Haramsøya

Publisert:

Uttaket av masse som det er snakk om denne gongen er godkjent av NVE. Ålesund kommune har klagerett i saka. Fristen for å klage går ut same dag som formannskapet har møte tysdag 7. juli. Spørsmålet er om politikarane vil nytte seg av denne retten.

- Eg tenkjer mykje på Haramsøya!

Olje- og energiministeren til Bygdebladet:

- Eg tenkjer mykje på Haramsøya!

Publisert: - Oppdatert: 03.07.2020 kl 10:09

Olje- og energiminister Tina Bru (H) seier til Bygdebladet at ho har stor forståing for den vanskelege situasjonen med vindkraftutbygginga på Haramsøy. - Eg tenkjer mykje på Haramsøya, og situasjonen er fortvilande. Eg har stor medkjensle med dei.

- Vi fekk ikkje ønskeresultatet for Haramsøy

Ordførar Eva Vinje Aurdal etter møte med statsråden denne veka:

- Vi fekk ikkje ønskeresultatet for Haramsøy

Publisert: - Oppdatert: 01.07.2020 kl 12:54

Ålesunds-ordførar Eva Vinje Aurdal er nøktern optimist etter møtet med olje-og energiminister Tina Bru siste tysdag i juni. Til Bygdebladet uttalte ordførar Aurdal at statsråden var tydeleg på at ho ikkje kunne seie stopp for Haramsøya. Det må i tilfelle avgjerast i retten. - Vi fekk nok ...

Britt Janne Tennøy stiller likevel på Høgre-lista

Har ombestemt seg

Britt Janne Tennøy stiller likevel på Høgre-lista

Publisert: - Oppdatert: 29.06.2020 kl 09:41

7 av 8 kvinner trekker seg Høgre si 2017-liste, meldte Bygdebladet tysdag. Etter dette har vi fått beskjed om at Britt Janne Tennøy (54) i Molde har ombestemt seg.

Stortinget gav ingen meirsmak  – går tilbake til NTNU i Ålesund

Berre ein periode for Marianne Synnes Emblemsvåg (H):

Stortinget gav ingen meirsmak – går tilbake til NTNU i Ålesund

Publisert: - Oppdatert: 28.06.2020 kl 11:04

Altfor mykje tid går med utan å få bruke eigne ressursar. Difor takkar eg av etter denne eine perioden. Marianne Synnes Emblemsvåg (50) lever ikkje på det gamle ordtaket ”på Stortinget er det godt å sitte”.

Får møte statsråden om Haramsøya tirsdag.

Får møte statsråden om Haramsøya

Publisert: - Oppdatert: 25.06.2020 kl 16:28

Fylkesordfører Tove-Lise Torve (Ap), har i dag fått bekreftet at hun, sammen med gruppeleder for Høyre i fylkestinget, Anders Riise og ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal (Ap) får møte olje- og energiminister Tina Bru på tirsdag.

7 av 8 kvinner trekker seg frå Høgre-lista i fylket

7 av 8 kvinner trekker seg frå Høgre-lista i fylket

Publisert:

Helge Orten, seier ja, Marianne Synnes Emblemsvåg, tek ikkje attval medan Vetle Wang Soleim, ønsker seg ein ny periode på Stortinget. Men det som er oppsiktsvekkande er at av dei 8 kvinnene på 2017-lista er det 7 som takkar nei til listeplass!

Ordførar og varaordførar møter  grasrot-politikarane

Fleire kommunedels-utval i Ålesund er i gang:

Ordførar og varaordførar møter grasrot-politikarane

Publisert:

Ordførar Eva Vinja Aurdal (Ap) og varaordførar Vebjørn Krogsæter (Sp) fortset runden til kommunedelsutvala i nye Ålesund. Bygdebladet presenterer i dag utvala for Spjelkavik/Ase/Lerstad og Hessa/Skarbøvik/Aspøy.

”Heller krattskam framfor kjøttskam”

Jenny Klinge:

”Heller krattskam framfor kjøttskam”

Publisert:

Når Senterpartiet no fyller 100 år er det som landets tredje største parti. Meiningsmå-ling denne veka viser dødtløp mellom Høgre og AP (24,2 %). SP var i går inne med 14 prosent.

Ålesund krev stans på Haramsøya

Ålesund krev stans på Haramsøya

Samrøystes i kommunestyret fredag

Publisert: - Oppdatert: 19.06.2020 kl 14:36

Eit samrøystes kommunestyre i Ålesund vedtok fredag ettermiddag ein uttale om stans i utbygginga av vindmøller på Haramsøyfjellet.

Havgul og Multiconsult fekk orientere politikarane:

Kritikk mot orientering og avrøysting i same møte

Publisert: - Oppdatert: 21.06.2020 kl 06:55

Harald Dirdal frå Havgul og Kjetil Mork frå Multiconsult, fekk orientere politikarane om vindkraft-prosjektet Havsul utanfor Sandøy og Aukra. Kommunestyret skal røyste i saka på fredag, i praksis i same kommunestyremøte. Det skapte reaksjonar.

Vindkraft-konsesjonar i Stortinget fredag

Kan også gjelde Haramsøya:

Vindkraft-konsesjonar i Stortinget fredag

Publisert: - Oppdatert: 18.06.2020 kl 18:30

Stortinget sa i dag ja til å stemme over eit vindkraftframlegg frå SV, der ein ber regjeringa raskt gå gjennom vindkraftkonsesjonane som ikkje er påbyrja, for å finne ut om nokon av dei er gitt på feil grunnlag.

Legger frem stortingsmelding om vindkraft på land

Legger frem stortingsmelding om vindkraft på land

Publisert: - Oppdatert: 22.06.2020 kl 10:13

Olje- og energiminister Tina Bru vil fredag 19. juni legge frem en stortingsmelding om vindkraft på land. Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn vil også delta.

- Dette er ikkje greit

Ny vegtrasé mellom Dragsundet og Ørskogfjellet

- Dette er ikkje greit

Publisert:

- Det er ei løysing som sikkert er grei for Ålesund, men ikkje for alle nabokommunane. Vi var einige om ein trasé, men brått kom eit nytt vegforslag gjennom Svartløken på bordet sist veke, seier Dag Olav Tennfjord (H).

Politiet og vindkraftutbygginga

Innlegg frå politimeisteren:

Politiet og vindkraftutbygginga

Publisert: - Oppdatert: 18.06.2020 kl 16:34

I samband med utbygginga av vindkraftanlegget på Haramsøy er det særleg to problemstillingar som det har vore fokusert på. Den eine problemstillinga er om det skal skje ei utbygging. Den andre problemstillinga er om utbyggjar har rett til å bruke fjellvegen, her under om politiet kan fjerne ...

- Det blir ikkje demokrati på denne måten

Politikarane i Ålesund er lei av lange møte:

- Det blir ikkje demokrati på denne måten

Publisert:

- Det blir ikkje demokrati på denne måten, seier Kiristi Dale (Sp) i Ålesund Kommuenstyre. 40 saker på 15 timar på to dagar er planlagt for dei 77 politikarane i Ålesund kommunestyre skal igjennom torsdag og fredag . Allerie før møtet har fleire av dei fått nok: - Lange møte over to ...

Statsråden på bana

Statsråden på bana

Publisert:

Første store slaget om vindmøllene på Haramsfjellet er slutt, men dette er neppe det siste. Fylkesordførar Tove Lise Torve (A) enasjerer seg og vil ha møte med statsråd Tina Bru (H). Slik saka no står må den løftast til nasjonalt nivå. Så langt har det skjedd overkøyring av det lokale ...

”Kniven i ryggen” på AP fram til nominasjonsmøtet

”Kniven i ryggen” på AP fram til nominasjonsmøtet

Publisert:

For å lette presset på medlemar og nominasjonskomite trengs det forslag til ei sterk AP-liste til stortingsvalet. Nyaste meiningsmålinga har vist at partiet verkeleg er i ein pressa situasjon.

Det blir debatt om kutt og overforbruk i kommunestyret

Ålesund:

Det blir debatt om kutt og overforbruk i kommunestyret

Publisert:

Før politikarane i kommunestyret tek sommarferie, blir det ein ny debatt om økonomiske rapportar og overforbruk i dei gamle kommunane. Usemja går naturlegvis på kvar ein skal kutte, og kva kommune som hadde orden eller ikkje i sysakene før samanslåinga.

35 klager på vindmølle-kai på Haramsøya

35 klager på vindmølle-kai på Haramsøya

Publisert:

Krangelen står no høglydt om kaia ein skal bygge for å ta i land vindmøller på Haramsøya er lovleg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...