Søkeresultat

Nyheter av: Reidar Opsal

Flytta gudstenesta utomhus på Sjøholt

Flytta gudstenesta utomhus på Sjøholt

Publisert:

- Det har vore eit sakn å ikkje kunne arrangere gudstenester for folket. Med om lag 60 tilstades under friluftsgudstenesta på Giskemo, er vi ganske fornøgde, seier Asbjørg Oksavik Sve som forretta under gudstenesta søndag.

- Når skal høvdingane i Ålesund sparkast?

- Når skal høvdingane i Ålesund sparkast?

Publisert:

Fylkesårsmøte i Frp på Sjøholt laurdag: Ikkje utslått av dårlege meiningsmålinger, men krafttak trengs for å styrke oppslutninga. Når Bygdebladet møter nestleiar Sylvi Listhaug og fylkesleiar Frank Sve er billige ferjereiser blant paradesakene vi får høyre om. Ålesund? ”Nok ...

- Måtte tenkje heilt nytt

Fagerlia vg. skule:

- Måtte tenkje heilt nytt

Publisert: - Oppdatert: 11.02.2021 kl 12:45

- Lærarane her er kreative folk, og det er ikkje noko vanskeleg for dei å gå inn og tenkje nytt. Fordi det er jo noko dei driv med til vanleg. Så der er vi heldig, som har ein stor stab med tilsette som evner å tenkje kreativt, fortel Endre Volden (38) ved Fagerlia vidaregåande skule

Trailer mot personbil ved Viset-tunnelen

Trailer mot personbil ved Viset-tunnelen

Publisert:

To personar var involvert, men ingen kom til skade då eit vogntog fekk sleng på tilhengaren og traff ein personbil utanfor Viset-tunnelen i Fjord kommune like etter kl 13 i dag.

- Vil prøve meg i Oslo

Eira W. Olsen (19) frå Vestnes:

- Vil prøve meg i Oslo

Publisert: - Oppdatert: 12.02.2021 kl 10:52

Draumen er å danse vidare, då er det bra eg har fått ei viss erfaring her, fortel Eira Weiberg Olsen til Bygdebladet når vi besøker Fagerlia Vidaregåande. - Eg har lyst å prøve meg i Oslo, og finne ut kva eg kan gjere der nede. Der er ein god del dansestudio og danseskular. Det er absolutt ...

160 søknader til 16 stillingar

160 søknader til 16 stillingar

Publisert: - Oppdatert: 10.02.2021 kl 13:16

Mange vil altså arbeide for MMC First Process på Digerneset. Talet på søkarar vert nok høgare. Det strøymer på med godt kvalifiserte søkjarar, fortel Merete Alnes Mostue til Bygdebladet. - Det renn inn med søknader. Det har kome inn omlag 160 søknader til 16 stillingar. Det kjem ...

- Enklare å selje ein kostbar kniv

Knivmakar Frode Misund på Vestnes:

- Enklare å selje ein kostbar kniv

Publisert: - Oppdatert: 09.02.2021 kl 11:46

Etter at Frode Misund (62) frå Vestnes vart pensjonist, etablerte han eige selskap, Mosaikkdamask AS, for å satse heiltid som knivsmed. - Folk vil helst ha dei dyre knivane, seier Frode.

Ålesund kommune skal leige ut elbilar til 100 kroner timen

Ålesund kommune skal leige ut elbilar til 100 kroner timen

... og snart kjem el-syklane for utleige

Publisert:

Vil du leige ein av kommunen sine bilar til 100 kroner timen når dei ikkje brukar dei sjølv? Det blir mogleg etter at koronaen slepp taket. "Smarte Ålesund" har funne ut at ein kan gjere det meir berekraftig om private får leige bilane når dei likevel står stille utanom arbeidstid.

Slik blir kryssløysinga på Vik

Møreaksen

Slik blir kryssløysinga på Vik

Publisert:

Detaljane for korleis nye E39 Molde-Ålesund (Møreaksen) skal gå gjennom Vestnes er ferd med å falle på plass. Forslag til reguleringsendring har vore ute på høyring.

Brann ved E39 på Sjøholt

Brann ved E39 på Sjøholt

Publisert:

Brann og politi rykte i ettermiddag ut til brann i eit røykhus ved ein fritidsbustad ved E39 på Sjøholt.

Vil ha liste for Haram ut av nye Ålesund

KrFs Arnt Ove Tenfjord toppkandidat på tverrpolitisk liste?:

Vil ha liste for Haram ut av nye Ålesund

Publisert:

Tverrpolitisk liste for å ta Haram ut av Ålesund, kan vere under oppsegling. Arnt Ove Tenfjord er oppmoda til å stille seg i spissen for lista. Han er i dag inne i Ålesund kommunestyre for KrF.

Vil at alle skal kunne sykle til Digernes

Dag Olav Tennfjord i Høgre:

Vil at alle skal kunne sykle til Digernes

Publisert:

Dag Olav Tennfjord støtter kommunedelsutvala i Vatne/Tennfjord, Skodje og Ørskog som vil ha samanhangande gang- og sykkelvegar inn mot Digerneset. Får ein til det blir eit av argumenta som blir brukt mot området borte. Og ei ønskeliste som omfattar dette og fleire prosjekt går no frå ...

Pandemien gjer at folk handlar lokalmat

Auka med 50 prosent på Extra Digernes

Pandemien gjer at folk handlar lokalmat

Publisert:

- Pandemien har gjort at folk har vore meir heime og laga mat, dei har unnt seg lokal kvalitetsmat. Dei har oppdaga at ein treng ikkje å reise til utlandet for gode matopplevingar, seier Cathrin Hole, ansvarleg for lokalmaten hos Coop Extra på Digernes.

Agronom som vart helsefagarbeidar

Kine Kvamsøe Rekdal ny hovudtillitsvald i Delta Vestnes

Agronom som vart helsefagarbeidar

Publisert:

- Det første eg gjer blir å sette seg inn i nye oppgåver, seier Kine Kvamsøe Rekdal (31). Tirsdag hadde ho sin første arbeidsdag som hovudtillitsvalt for Delta i Vestnes.

Tre lokale jenter nominert til Drømmestipendet

Sunniva Eirin (Skodje), Oda (Hildre) og Marie (Sjøholt)

Tre lokale jenter nominert til Drømmestipendet

Publisert:

Tre lokale jenter drøymer om å få utøve kunsten sin på tre ulike område. Sunniva Eirin Sandvik innan måling, Marie Longva Danielsen med kreative tekstar, og Oda Helen Hildrestrand vil starte danseskule. Dei er alle nominerte til Drømmestipendet.

Slik vil dei snu dårlege Frp-målingar før valet

Kvar går kursen for Frp til auka oppslutning?

Slik vil dei snu dårlege Frp-målingar før valet

Publisert:

Gine Finstad Austnes, Haramsøy/Ålesund: Vi må våge å tenke nytt og få kvinnene med. Geir Stenseth, Ålesund: Vi har levert, men får ikkje «betalt» i auka oppslutning Thorbjørn Fylling, Ørskog/Ålesund: Vi skal halde fast på programmet.

Berga trakkemaskin langt til fjells i Stordal

Uvanleg oppdrag for Straumen Bil i Skorgen

Berga trakkemaskin langt til fjells i Stordal

Publisert:

Trakkemaskina som køyrde seg fast langt til fjells i Stordal vart berga av Straumen bil dagen etter. No er ny maskin på veg til løypekøyring, seier Kristen Leganger i Stordal Fjellservice (innfelt)

Mistanke korona inne på verft

Korona inne på verftsområde

Publisert:

Ein arbeidar ved Vard Søviknes har fått påvist Covid-19 på hurtigtest. Arbeidaren kom til Noreg i byrjinga av januar og har i samsvar med gjeldene reglar og VARDs eigne rutinar vore i karantene og testa negativt på alle testar i karantenetida.

Kritisk straumforsyning til rådhuset

14 millionar til straumforsyning i Ålesund rådhus

Publisert:

Ålesund kommunes administrasjonsbygg AS har fått grønt lys til å utbetre det elektriske anlegget på Ålesund rådhus for 14 millionar kroner. Anlegget er 43 år gamalt og i svært dårleg

Konfirmasjonar kan bli utsett til hausten

Konfirmasjonar kan bli utsett til hausten

Publisert:

– Biskopane har fått mange spørsmål om det er mogleg å gjennomføre konfirmasjonane i vår, og ser at det er store lokale variasjonar i smittetrykk og restriksjonar. Derfor tilrår vi forsamlingane å gjere eigne vurderingar ut i frå situasjonen hos seg.

Vestnes får velkomstskilt langs vegen

Vestnes får velkomstskilt langs vegen

Publisert:

Eit hurtigarbeidande utval har sidan i oktober arbeidd med planlegging og utforming av velkomstskilt i Vestnes.

Håper på venneparty og korsong  når det går mot betre tider

Torunn Sylte Sæther, nyslått 50 åring i Stordal:

Håper på venneparty og korsong når det går mot betre tider

Publisert:

- Det blir ikkje noko stor feiring no, men eg håper på party med gode venner seinare ein gong, seier Torunn Sylte Sæther i Stordal som passerte 50 år torsdag.

Fekk ja til å kutte ferjeprisar  med 250 millionar

Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal fekk partiet med seg:

Fekk ja til å kutte ferjeprisar med 250 millionar

Publisert:

Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal har fått gjennomslag hos partiet sentralt, og går for halvering av fergetakstane. Det vert ikkje billeg. Kostnaden vil ligge ein stad mellom 1 og 1.4 milliardar kroner totalt, og 250 millionar i Møre og Romsdal årleg.

Uforståeleg

Pressemelding Nei til vindkraftverk på Haramsøy

Uforståeleg

Publisert:

Haram Kraft AS tilbakeheldt vesentleg informasjon, uforståeleg at det ikkje får fylgjer for utbygger.

Anken til

Anken til "Nei til vindkraft på Haramsøya" forkasta av lagmannsretten

Publisert: - Oppdatert: 28.01.2021 kl 20:22

Frostating lagmannsrett har 28. januar 2021 forkasta Nei til vindkraft på Haramsøya sin anke over rettsavgjerda til Sunnmøre tingrett av 19. november 2020 som avviste krav om mellombels stans av byggearbeida i Haram vindpark.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...