Bygdebladet AS

Søkeresultat

Nyheter av: Knut Oscar Opsal

Brønnbåt nr. 203 frå Aas Mek. Verksted

Brønnbåt nr. 203 frå Aas Mek. Verksted

Publisert: - Oppdatert: 03.08.2020 kl 13:27

Aas Mek. Verksted A/S leverte den 17. juli 2020 sitt nybygg nr. 203, en brønnbåt av typen AAS 3002 ST til rederiet Hordalaks AS. Dåpen vil finne sted i løpet av høsten.

"Bare Bach" i Ellingsøy kyrkje

Publisert: - Oppdatert: 22.07.2020 kl 13:49

Søndag 2. august inviteres det til internasjonal kirkekonsert i Ellingsøy kyrkje med musikk av Johann Sebastian Bach.

Sjølplukk av ved?

Utsikta gror igjen langs Storfjorden:

Sjølplukk av ved?

Publisert: - Oppdatert: 22.07.2020 kl 14:53

Eg er så heldig at eg får arbeide som kateket både i Ørskog og Stordal sokn, og i tillegg å være konfirmantlærar i Stordal.

Var ein av dei sist attlevande frå Landgangen i Normandie

Bjarne Eide (1923-2020) i Ørskog:

Var ein av dei sist attlevande frå Landgangen i Normandie

Publisert: - Oppdatert: 21.07.2020 kl 14:45

Bjarne Eide i Ørskog var med under landgangen i Normandie i juni 1944. Han deltok i kampane inn i Tyskland fram til fredsslutninga i mai 1945. Han døde 19. juli 2020 og var mellom dei sist attlevande frå D-Dagen 6. juni 1944.

- Lien bryt ikkje med partiprogrammet

Styreleiar Kjelsvik i Vestnes SP:

- Lien bryt ikkje med partiprogrammet

Publisert:

Styreleiar Guttorm Kjelsvik i Vestnes Senterparti konkluderer med at ordførar Geir Inge Lien ikkje har brote med partiets valprogram i saka som omhandlar skulestruktur.

Må Storfjordens venner gi vekk Ytste Skotet?

Må Storfjordens venner gi vekk Ytste Skotet?

Publisert:

- Det er heilt klart at vi ikkje gir vekk fjellgarden Ytste Skotet vederlagsfritt, seier styreleiar Inge Bjørdal i Storfjordens Venner. Siste tida har herska ei uklarheit om Kulturdepartementet krev at musea sjølv skal eige det dei driftar.

Strøymer til golfbana etter korona

Solnør:

Strøymer til golfbana etter korona

Publisert:

- Golfklubben fyller faktisk 30 år i år. Dette blir feira med jubileumsturnering for medlemmane med følge den 29. august, fortel Malene Røstad i Ålesund Golfklubb Etter ein vår med både korona og snøfall er det mange som nyttar høvet til å ta ein runde med golf på Solnør.

Misnøye med opplegget for arbeidet i komitéane?

Ålesund kommune:

Misnøye med opplegget for arbeidet i komitéane?

Publisert:

Mykje kan tyde på at det er misnøye med arbeidsformen til komiteane i ålesund kommune. Eit brev frå medlemmer i komitè for kultur og medborgarskap peikar i den retning. Formannskapet vil ha utgreiing og tilråding frå kommunedirektør Astrid Eidsvik.

Vil du vere statist i norsk krimserie?

Filminnspeling på Åndalsnes i august:

Vil du vere statist i norsk krimserie?

Publisert:

Om nokon går med ein skodespelardraum i seg og er frå Vestnes eller Rauma, kan dei snart få sjansen til å prøve seg. Det er tv-produsenten Monster som står bak.

Får ansvar for skule med 100 elevar

Ingrid (25) frå Vatne:

Får ansvar for skule med 100 elevar

Publisert: - Oppdatert: 16.07.2020 kl 02:10

Ingrid Neråas Krogsæter er nytilsett rektor ved Sæbø skule i Ørsta. Dermed får 25-åringen frå Krogsætra på Vatne ansvar for ein skule med tett på 100 elevar. Til Bygdebladet seier ho at ho gler seg til å ta fatt på oppgåva.

Uroa for paviljongen på Sjøholt-moloen

Uroa for paviljongen på Sjøholt-moloen

Publisert:

I eit brev til Ålesund kommune uttrykker Ørskog Småbåtlag bekymring for instalasjonen ”Lykta” ytst på moloen.

Koronaen som skapte dramatikken - nye kommunar og kamp for å overleve

Koronaen som skapte dramatikken - nye kommunar og kamp for å overleve

Publisert:

I Bygdebladets snart 50 år lange historie har vi aldri opplevd eit halvår med så mykje dramatikk. Frykt og kamp rundt koronaviruset skygger over det meste. Unntakstilstand som har sette sett store krav til dei fleste. Samtidig har 77 representantar i nye Ålesund fått bryne seg på ukjende ...

- Uro er ein del av demokratiet

Vestnesordførar Geir Inge Lien:

- Uro er ein del av demokratiet

Publisert: - Oppdatert: 15.07.2020 kl 08:27

- Det er aldri noko kjekt med intern uro i partigruppa, seier vestnesordførar Geir Inge Lien. Uroa som oppsto etter desembermøtet i kommunestyret har prega Vestnes Sp utover vinteren og våren.

Legger frem stortingsmelding om vindkraft på land

Legger frem stortingsmelding om vindkraft på land

Publisert: - Oppdatert: 22.06.2020 kl 10:13

Olje- og energiminister Tina Bru vil fredag 19. juni legge frem en stortingsmelding om vindkraft på land. Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn vil også delta.

Politiet og vindkraftutbygginga

Innlegg frå politimeisteren:

Politiet og vindkraftutbygginga

Publisert: - Oppdatert: 18.06.2020 kl 16:34

I samband med utbygginga av vindkraftanlegget på Haramsøy er det særleg to problemstillingar som det har vore fokusert på. Den eine problemstillinga er om det skal skje ei utbygging. Den andre problemstillinga er om utbyggjar har rett til å bruke fjellvegen, her under om politiet kan fjerne ...

Fråverande

Dramatisk dag:

Fråverande "kapteinar" på Haramsøya

Publisert:

Kven som har rett og gale i striden rundt vindmøllene på Haramsfjellet er ikkje poenget. Det er derimot at folk på øya og andre stadar seier nei og vil ha stoppa pågåande byggestart.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...