Ålesund kommune vert straffa for brot på forureininglova

Publisert:

Ålesund kommune har blitt ilagt ei bot på kr. 250.000 for brot på forureininglova for ulovleg handtering av CCA-impregnert trevirke i 2018. Samtidig har kommunen fått ein inndragning på kr. 362.200 for midlar spart ved å ikkje handtere avfallet på ein korrekt måte. Dette gjeld forhold i ...

Riktig å avlyse øvelse Joint Viking

Riktig å avlyse øvelse Joint Viking

Publisert:

Det var en riktig beslutning å avlyse Forsvarets storøvelse Joint Viking med smittesituasjonen vi nå har. Forsvaret har tre prioriteringer gjennom pandemien: Opprettholde operativ evne, hindre smittespredning og bistå sivilsamfunnet ved behov. Når pandemien er på retrett, skal vi igjen øve ...

LO støtter Arbeiderpartiets krav om halverte fergetakster

Publisert:

LO er svært glad for at Arbeiderpartiet går inn for å halvere fergetakstene på alle samband i hele Norge. – Dette kommer til å bety svært mye både for næringslivet og våre medlemmer, sier fungerende regionleder i LO Møre og Romsdal, Harald Olsen.

Fergetakster og fagre løfter fra Arbeiderpartiet

Fergetakster og fagre løfter fra Arbeiderpartiet

Publisert:

Møre og Romsdal og Nordland er de største fergefylkene i Norge. De fleste av Norges 120 fergesamband er innom en distriktskommune og viktige for infrastrukturen i de aktuelle kommunene.

Gratulerer med morsdagen!

Gratulerer med morsdagen!

Publisert:

Takk, du som har vist omsorg i året som har gått. Flere skulle hatt en som deg.

Derfor vil Arbeiderpartiet halvere fergetakstene

Derfor vil Arbeiderpartiet halvere fergetakstene

Publisert:

Arbeiderpartiets forslag om halverte fergetakster styrker hele kyst-Norge. Så hvorfor er Frp så negative?

Billettering på land og til vanns!

Billettering på land og til vanns!

Publisert:

«Kva er forskjellen på billettering av bilane på land og på ferjene? AP og SP køyrer ferjeprisane til himmels her i fylket, og planlegg samtidig omfattande bypakkar med bompengepakkar i Ålesund, Molde og Kristiansund.

Denne formueskatten, men også om statlig administrasjon/forvaltning

Denne formueskatten, men også om statlig administrasjon/forvaltning

Publisert:

Først om formuesskatten: Det er næringslivet som «klager», men de definerer ikke problemene godt nok.

Vil vi sykle til Digernes?

Vil vi sykle til Digernes?

Publisert:

Sammenhengende gang- og sykkelvei til Digernes er innstillingen til bydelsutvalget i Ålesund, og det støttes av Høyres Dag Olav Tennfjord, i Bb fredag 5.februar. Det er spenstig og lite bygde -og bydelsvennlig.

Lensmenn og nordmenn på skraphaugen?

Lensmenn og nordmenn på skraphaugen?

Publisert:

Skal vi ivareta norsk kultur og norsk språk inn i framtida, må det vera mogleg å behalde historiske norske ord og omgrep sjølv om ordet «mann» eller «menn» dukkar opp der.

Kjennelse fra Lagmannsretten

Nei til vindkraft på Haramsøya

Kjennelse fra Lagmannsretten

Publisert:

Vi byrjar å lure på om natur og alminnelege folk har rettsvern her i landet. Vi er overraska over at Lagmannsretten ikkje ein gong nemner den nye dokumentasjonen som syner at Haram Kraft AS tilbakeheldt vesentleg informasjon i saka i 2005.

Haram Kraft får medhold i lagmannsretten

Publisert:

Frostating lagmannsrett har 28. januar 2021 forkastet Nei til vindkraft på Haramsøya sin anke over Sunnmøre tingretts kjennelse av 19. november 2020 som avviste krav om midlertidig stans av byggearbeidene i Haram vindpark.

Unge inn på bustadmarknaden:

Holmstrøm har heilt rett!

Publisert:

Eg ser at ordføraren i Vestnes ser ut til å vere meir uroa for skattlegginga åt bedriftene i kommunen, enn kor høg dørstokken inn på eigedomsmarknaden eigentleg har vorte.

”En ny start for Norge”

Ap vil halvere fergebillettprisen:

”En ny start for Norge”

Publisert:

Arbeiderpartiet vil halvere billettprisen på ferge. Med en Ap-ledet regjering til høsten, skal første skritt tas i første statsbudsjett.

Møreaksen ikkje tryggare enn Romsdalsaksen

Svar til Randi W. Frisvoll (KrF):

Møreaksen ikkje tryggare enn Romsdalsaksen

Publisert:

I Bygdebladet 26.01. i år har Randi W. Frisvoll, nestleiar av Møre og Romsdal Samferdselsutval og fylkesleiar og gruppeleiar for Møre og Romsdal KrF, eit lesarinnlegg med overskrifta «Møreaksen gir tryggere veg enn Romsdalsaksen.» Tryggleik er eitt av mange moment som er viktig å vurdere ...

Uforståeleg

Pressemelding Nei til vindkraftverk på Haramsøy

Uforståeleg

Publisert:

Haram Kraft AS tilbakeheldt vesentleg informasjon, uforståeleg at det ikkje får fylgjer for utbygger.

Skulptur i retur - til Ørskog

Skulptur i retur - til Ørskog

Publisert:

I begynnelsen av 2019 har styret i Helse M&R vedtatt at Distrikts Psykiatrisk Senter (DPS) på Haukåsen på Sjøholt skulle legges ned. Dette ble ikke godt mottatt av pasientene og personalet og flere ordførere uttalte seg for at nedleggelsen ikke skulle skje. Men dessverre, det skjedde likevel.

Rensing og sparing av energi

Rensing og sparing av energi

Publisert:

Fra mitt arbeid som tidligere vaktmester der jeg var svært interessert i energi sparing og lærte en god del om dette vil jeg komme med en anbefaling.

Frps desperate fergestrategi

Frps desperate fergestrategi

Publisert:

Frps Frank Sve er nok en gang ute med svært misvisende påstander knyttet til fergedrift. Målet er å tåkelegge at Frp i snart åtte år ikke har gjort noe som helst med fergeprisene.

Politireformen en viktig og nødvendig reform!

Publisert:

De fleste er enige i påstanden; «vi kan ikke løse morgendagens utfordringer med dagens løsninger». Endring er som regel både konfliktfylt og vanskelig for de involverte og møtes gjerne med motstand. Men, god endringsberedskap kan være den mest avgjørende ferdighet i fremtiden.

Innringar i Vestnes

- Vi vil få behov for den gamle sjukeheimen

Publisert:

Dagens sjukeheimsfløy bør ikkje rivast. Det meiner ein innringar som ønsker å vere anonym.

Det er ikkje greitt....i nye Ålesund kommune

Publisert: - Oppdatert: 29.01.2021 kl 10:31

I følge straffelovas § 253 er det forbud mot tvangsekteskap i Noreg, denne lova gjeld diverre ikkje for kommunesamanslåing.

Trafikkstasjonene skal bestå

Trafikkstasjonene skal bestå

Publisert:

Det har over flere år pågått en diskusjon om hvordan trafikkstasjonene skal utvikles. Statens vegvesen har selv gjort viktige grep for å forbedre tilbudet for folk og næringsliv, for eksempel gjennom omfattende digitalisering. Vi kan nå omregistrere biler fra egen PC eller mobil, og i 2019 ...

Folk på Haramsøy advarer Island mot Zephyr

Folk på Haramsøy advarer Island mot Zephyr

Publisert:

Folk på Haramsøya og Longva tar no kontakt med Island i for å advare mot Zephyr, selskapet som vil bygge vindkraftanlegg på den vesle øya på Sunnmøre.

- Dette var skikkeleg dårleg timing

Epic Aktivitetspark og treningssenter på Digernes:

- Dette var skikkeleg dårleg timing

Publisert:

- Dette var dårleg timing, og vi avventar derfor opning av aktivitetsparken på Digernes. Men vi satsar på det blir i løpet av 14 dagar, seier treningsgründer David Andersen i Aktiv trening

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...