Politisk svindel?

Politisk svindel?

Publisert:

«Når AP og Per Vidar Kjølmoen no står fram og skal liksom halvere ferjeprisane, blir dette bortimot politisk svindel»

Bubilparkering mellom kyrkjegarden og naustrekka på Sjøholt

Bubilparkering mellom kyrkjegarden og naustrekka på Sjøholt

Publisert:

Som den som kom med innspelet om etablering av bubilparkering sør for kyrkja på Sjøholt til kommunedelsutvalet i gamle Ørskog kommune, stiller eg meg undrande til svaret som ligg føre gjennom Bygdebladet sine spalter i dag (12.01.21).

Tankar om vindkraft og sabotasje

Tankar om vindkraft og sabotasje

Publisert:

Har hittil ikkje vore direkte bekymra for eldrebølgen, men skjønar no at der har eg forsømt meg. Etter dramatisk oppslag i Sunnmørsposten og innslag både i NRK MR og sjølvaste Kveldsnytt, innser eg at den utgjer ei direkte fare for oss som ligg og skvulper like bak.

KLIMASNUpris til innkjøpssamarbeid

KLIMASNUpris til innkjøpssamarbeid

Publisert:

Innkjøpssamarbeidet på Sunnmøre vinner KLIMASNUpris.

Regjeringa sentraliserer igjen

Publisert:

Rett før jul tvinga regjeringa gjennom ei sentralisering av domstolar. No vil regjeringa omorganisere kriminalomsorga. Det er trist at regjeringa forvekslar det å sentralisere og omorganisere med å ha handlekraft.

Ålesund kommune/omdømebygging (søk) – Ingen resultat

Publisert: - Oppdatert: 15.01.2021 kl 09:35

Dette er i praksis det resultatet vi finn for «den største kommunen mellom Bergen og Trondheim». Eg tek med nokre faktaopplysningar: Innbyggarar: 66258 (01.01.2020) Tilsette: 5381 Kommunestyre: 77 representantar (Norges største kommunestyre) Formannskap: 15 representantar Areal: 657 ...

Regjeringen skjerper rutinene for den obligatoriske testen på grensen

Her er FrPs reaksjon

Publisert:

- Regjeringen laget en ordning som ikke var god nok. Det er provoserende at vi som bor i landet sitter hjemme uten å kunne få besøk mens det ikke er kontroll på importsmitten.

Tunnelbranner

Publisert:

Katastrofer er som oftest slik som skjer langt vekk som Mont Blanc, Gudvangatunnelen eller Oslofjordtunnelen. Her i fylket satser vi på at det bare er vanndamp fra radiatoren eller litt røyk fra noen varme bremser.

Mimring frå 60-talet - jenter i byen

Mimring frå 60-talet - jenter i byen

Publisert:

Da eg las i avisa om bussturar på 60-talet, skreve av Reidun Klock Tjervåg, fekk det meg til å tenkje på mine bussturar, og anna frå den tida.

Jordvernet må styrkast juridisk!

Jordvernet må styrkast juridisk!

Publisert:

Når jordvernet taper skuldast det oftast eit for dårleg juridisk vern. Eller at eksisterande praksis ikkje tek omsyn til dagens lovheimlar, som skal verne nedbygging av dyrka og dyrkbar jord.

Eksportvegen Molde-Åndalsnes!

Publisert:

Kva varer som blir produsert i Molde og Kristiansundsområdet skal til Ålesund? - og kva varer som blir produsert i Ålesund skal til Molde?

Sjøforsvaret - Marinens framtid

Publisert:

Forsvarsjefen har bestemt at tre av Marinens fire fregatter ikke får seile. Disse skal ligge ved kai når det avgjøres om de er i stand til å fortsette aktiviteten som før.

Er selvberging godt nok når det brenner i en undersjøisk tunnel?

Er selvberging godt nok når det brenner i en undersjøisk tunnel?

Publisert:

...en buss eller to involvert i en tunnelbrann, eller en tankbil fylt med hydrogen – så er katastrofen komplett...

Tunnelsyn!

Publisert:

Det skal bli greinalaust tunnelsyn, i dei heile 3 mila med tunnelar som er planlagd på Møreaksen

Styrk maritim næring for framtida!

Publisert:

Arbeidsplassane og aktiviteten som maritim næring står for i Møre og Romsdal er gull verdt – både for fylket vårt og for heile landet. Det er ingen tvil om at dette er ei framtidsnæring. Likevel må det politiske grep til i krisetider slik at vi beheld flest mogleg av bedriftene og ...

Sammen bygger vi Møre og Romsdal!

Publisert:

2020 har vært et krevende år for oss alle. Mange har opplevd å bli permittert eller miste jobben. Andre jobber ekstra i førstelinjen med å slå ned koronaviruset og hjelpe de som trenger det. Med vaksine på plass tidlig i 2021, er det likevel grunn til å se fremover. Permitterte skal tilbake ...

Mimring frå 60-talet

Publisert:

Da eg las i avisa om bussturar på 60-talet, skreve av Reidun Klock Tjervåg, fekk det meg til å tenkje på mine bussturar, og anna frå den tida.

Trygt, Kjølmoen?

Publisert: - Oppdatert: 08.01.2021 kl 11:39

Per Vidar Kjølmoen reklamerer i lesarbrev for den herligheita vi vil oppleve om berre AP og eit raudgrønt fleirtal får styre.

Skatten er 12 milliarder kroner og er årlig

Skatten er 12 milliarder kroner og er årlig

Dette er formuesskatten som bedriftene på Sunnmøre bidrar til

Publisert:

Formueskatten Den berører norskeide bedrifter, der eierne bidrar til de 12 milliardene, men ikke Vard, Ekornes og Kongsberg, da de er utenlandskeide, eller statseide.Disse tre har en betydelig konkurransefordel, Kongsberg da med 50%, den statseide delen. De slipper unna formuesskatten.

- Zephyr/ Haram Kraft kaster oss ut av huset og ut i vinterkulda

Lesarbrev fra familien Thue på Haramsøya

- Zephyr/ Haram Kraft kaster oss ut av huset og ut i vinterkulda

Publisert: - Oppdatert: 04.01.2021 kl 09:43

Familien Thue tapte rettsaka mot utbyggaren av vindkraft på Haramsøya, men har ikkje råd å betale kravet. Frå mandag morgon vil dei difor aksjonere utanfor Zephyr sitt hovudkontor.

Om skule, skatt og politikk i Vestnes

Om skule, skatt og politikk i Vestnes

Publisert:

Barneskulen i Fiksdal vert sett i spel att. På initiativ frå FRP har formannskapet i Vestnes for n´te gong endra på tidlegare vedtak om freding av skulen fram til den nye ungdomsskulen på Helland er «nær realisering». AP-politikaren Geir Stokkeland har eit godt og sakleg innlegg, «Slaget ...

- Derfor er Statens vegvesen så negativ til Ørskog

- Derfor er Statens vegvesen så negativ til Ørskog

Publisert:

Ser i Bygdebladet den 8. desember at planlegger Cecilie Solli i Ålesund kommune framleis møter veggen i sitt arbeid med Områdeplanen for Sjøholt. Eg tur ikkje ho er overraska over det, ho har god erfaring frå å slåst mot vindmøllene på Molde den tida ho arbeidde i Ørskog kommune.

- Skatteparadis - en latterlig idé!

Vestnes og formueskatten:

- Skatteparadis - en latterlig idé!

Publisert:

I dagens Sunnmørsposten, går ordføreren i Vestnes Kommune ut med brask og bram og vidtfavnende lanker, og lanserer ideen om å gjøre Vestnes kommune om til et norsk skatteparadis. Håpet er å lokke til seg noen få formue-millionærer som kan bidra til kommunekassa.

- Ufornuftig bruk av skattepenger

- Ufornuftig bruk av skattepenger

Publisert: - Oppdatert: 18.12.2020 kl 11:07

På nytt har vi i den senere tid igjen opplevd å lese i media hvordan dagens politiske og administrative ledelse prioriterer å ha en ufornuftig bruk av innbyggernes innbetalte skattepenger.

- Tillit er noe man gjør seg fortjent til - ikke noe man får utlevert

Skoledebatten i Vestnes:

- Tillit er noe man gjør seg fortjent til - ikke noe man får utlevert

Publisert: - Oppdatert: 16.12.2020 kl 15:46

Ordet «politikerforakt» er relativt nytt i det norske språk. I tidligere tider var de som satt i «Heradstyret» som regel høyt respekterte samfunnsborgere som alle så opp til, avhengig av politisk ståsted.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...