Søkeresultat

Nyheter av: Leif Dale

Politisk svindel?

Politisk svindel?

Publisert:

«Når AP og Per Vidar Kjølmoen no står fram og skal liksom halvere ferjeprisane, blir dette bortimot politisk svindel»

Nina Kolltveit Sæter ny organisasjonssjef I Bondelaget

Nina Kolltveit Sæter ny organisasjonssjef I Bondelaget

Publisert:

Nina Kolltveit Sæter fra Surnadal er i gang som ny organisasjonssjef i Møre og Romsdal Bondelag. Hun hadde sin første arbeidsdag på fylkeskontoret i Molde 4. januar.

Bybadet i Ålesund opnar 19. januar

Bybadet i Ålesund opnar 19. januar

Publisert:

Dagleg leiar Lasse Hoel opplyser at Bybadet i Ålesund opnar tirsdag 19. januar.

Konsertar spreidd til februar – mai

Legg om Ålesund Kammermusikkfestival:

Konsertar spreidd til februar – mai

Publisert:

Slik situasjonen no er har vi besluttet å ikke gjennomføre Ålesund Kammermusikkfestival 2021 slik den har vært annonsert, 4.-7.februar!

50 slåttar etter storspelemannen Peter L. Rypdal i nytt album

50 slåttar etter storspelemannen Peter L. Rypdal i nytt album

Publisert:

Peter L. Rypdal (1909-1988) i Tresfjord var ein av dei store i spelemannsmiljøet her i distriktet. Men han kunne også hevde seg i nasjonal samanheng både som komponist og spelemann. Sigbjørn Bernhoft Osa brukte av Rypdal sin musikk både på turnear og plater. No har barnebarnet Jorun Marie ...

Det gror i Ålesund, selv i disse «koronatider»

Det gror i Ålesund, selv i disse «koronatider»

Publisert:

ØkonomiBistand sin avdeling i Ålesund har flyttet til nye og moderne lokaler i Postvegen 17. Et kontorlokale med sentral beliggenhet, og mulighet til å ta imot våre kunder med gode konferanseromfasiliteter.

Dyster historikk for Venstre og Krf

Dyster historikk for Venstre og Krf

Publisert:

Meiningsmåling 7. januar: Blir dagens oppslutning resultatet ved valet i september, blir det tid for Støre/Vedum til å innta regjeringskontora. Høgre er størst, men manglar eit sterkt støtteparti slik som AP der SP har kome som kanon og er jamstort.

- Har ikkje merka noko til

Randi W. Frisvoll (KrF):

- Har ikkje merka noko til "Sentrum"

Publisert:

Målsettinga for fylkesleiar Randi Walderhaug Frisvoll er tydeleg: Kristeleg Folkeparti skal over sperregrensa. . Den nye konkurrenten ”Sentrum” har ein ikkje merka noko til i Møre og Romsdal.

Toppar med nesten 8 milliardar i omsetning

Bedrifter på Topp 100 i Ålesund:

Toppar med nesten 8 milliardar i omsetning

Publisert:

Milliardane ruller når det gjeld topplista for bedriftene i nye Ålesund. Vard med verft i Tomrefjord, Brattvåg og Søvik, toppar lista med nesten 8 milliardar i omsetning. Resultat for 2019 med 2,2 milliardar i minus, avspeglar utfordringane i den maritime bransjen.

Tøff jente på Lille Kalvøy

Publisert:

”Der ingen skulle tru at nokon kunne bu” er ein fulltreffar at eit NRK-program som søndagskvelden tok sjåarane med til Lille Kalvøy.

Bubilar mellom kyrkje og naust på Sjøholt?

Publisert:

Spørsmålet er stilt om bubilparkering mellom Ørskog kyrkje og naustrekka. Men kommunedelsutvalet vender tommelen ned.

Lønn til politikarane i Ålesund

Publisert:

Tema som engasjerer er lønn til politikarane – noko som står på saklista til Ålesund kommunestyre torsdag.

Groruddalen – Ålesund?

Publisert:

Plassering av Giek/Eksportkreditt i Groruddalen har vekt sterke kjensler i det maritime miljøet her ute ved kysten. Det skaper forundring at kontor som skal administrere eksportkreditten blir lokalisert til kontormiljøet i hovudstaden.

Lukka møte – dårleg start

Publisert:

Fylkespolitikarane og Mørebenken inviterte til lukka (!) møte i går. På dagsorden stod prioriteringer til Nasjonal transportplan 2022-2033. Kvifor dette møtet – med så allmenn interesse, skulle vere lukka, er nærast eit mysterium.

Mimring frå 60-talet - jenter i byen

Mimring frå 60-talet - jenter i byen

Publisert:

Da eg las i avisa om bussturar på 60-talet, skreve av Reidun Klock Tjervåg, fekk det meg til å tenkje på mine bussturar, og anna frå den tida.

Jordvernet må styrkast juridisk!

Jordvernet må styrkast juridisk!

Publisert:

Når jordvernet taper skuldast det oftast eit for dårleg juridisk vern. Eller at eksisterande praksis ikkje tek omsyn til dagens lovheimlar, som skal verne nedbygging av dyrka og dyrkbar jord.

Sjøforsvaret - Marinens framtid

Publisert:

Forsvarsjefen har bestemt at tre av Marinens fire fregatter ikke får seile. Disse skal ligge ved kai når det avgjøres om de er i stand til å fortsette aktiviteten som før.

Eksportvegen Molde-Åndalsnes!

Publisert:

Kva varer som blir produsert i Molde og Kristiansundsområdet skal til Ålesund? - og kva varer som blir produsert i Ålesund skal til Molde?

Tunnelbranner

Publisert:

Katastrofer er som oftest slik som skjer langt vekk som Mont Blanc, Gudvangatunnelen eller Oslofjordtunnelen. Her i fylket satser vi på at det bare er vanndamp fra radiatoren eller litt røyk fra noen varme bremser.

Musea på Sunnmøre styrkar formidlarstaben

Musea på Sunnmøre styrkar formidlarstaben

Publisert:

Musea på Sunnmøre har tilsett Lisa Alvestad frå Lepsøya og Ane Havnegjerde frå Sula som nye museumsformidlarar. Dei vil ha arbeidsstad ved musea i Ålesund, men kjem til å jobbe med formidlingsprosjekt på heile Sunnmøre.

Atlanterhavsparken stenger dørene frem til 18. januar

Atlanterhavsparken stenger dørene frem til 18. januar

Publisert:

Vi tar oppfordringen fra regjeringen på alvor, sier direktør Tor Erik Standal.

Arbeidarpartiet går for halvering av ferjetakstane

Arbeidarpartiet går for halvering av ferjetakstane

Publisert:

Årets første meiningsmåling kan verke skremmande på Arbeidarpartiet. Etter å ha vore suverent størst i alle år, står det som nummer tre etter Høgre og Senterpartiet. - Når vi får fram fokuset på den politikken vi står for, bl.a. med halvering vav ferjetakstane, vil vi bli styrka ute i ...

Tunnelsyn!

Publisert:

Det skal bli greinalaust tunnelsyn, i dei heile 3 mila med tunnelar som er planlagd på Møreaksen

Styrk maritim næring for framtida!

Publisert:

Arbeidsplassane og aktiviteten som maritim næring står for i Møre og Romsdal er gull verdt – både for fylket vårt og for heile landet. Det er ingen tvil om at dette er ei framtidsnæring. Likevel må det politiske grep til i krisetider slik at vi beheld flest mogleg av bedriftene og ...

Sammen bygger vi Møre og Romsdal!

Publisert:

2020 har vært et krevende år for oss alle. Mange har opplevd å bli permittert eller miste jobben. Andre jobber ekstra i førstelinjen med å slå ned koronaviruset og hjelpe de som trenger det. Med vaksine på plass tidlig i 2021, er det likevel grunn til å se fremover. Permitterte skal tilbake ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...