Søkeresultat

Nyheter av: Leif Dale

Politireformen en viktig og nødvendig reform!

Publisert:

De fleste er enige i påstanden; «vi kan ikke løse morgendagens utfordringer med dagens løsninger». Endring er som regel både konfliktfylt og vanskelig for de involverte og møtes gjerne med motstand. Men, god endringsberedskap kan være den mest avgjørende ferdighet i fremtiden.

Innringar i Vestnes

- Vi vil få behov for den gamle sjukeheimen

Publisert:

Dagens sjukeheimsfløy bør ikkje rivast. Det meiner ein innringar som ønsker å vere anonym.

Det er ikkje greitt....i nye Ålesund kommune

Publisert: - Oppdatert: 29.01.2021 kl 10:31

I følge straffelovas § 253 er det forbud mot tvangsekteskap i Noreg, denne lova gjeld diverre ikkje for kommunesamanslåing.

Trafikkstasjonene skal bestå

Trafikkstasjonene skal bestå

Publisert:

Det har over flere år pågått en diskusjon om hvordan trafikkstasjonene skal utvikles. Statens vegvesen har selv gjort viktige grep for å forbedre tilbudet for folk og næringsliv, for eksempel gjennom omfattende digitalisering. Vi kan nå omregistrere biler fra egen PC eller mobil, og i 2019 ...

Folk på Haramsøy advarer Island mot Zephyr

Folk på Haramsøy advarer Island mot Zephyr

Publisert:

Folk på Haramsøya og Longva tar no kontakt med Island i for å advare mot Zephyr, selskapet som vil bygge vindkraftanlegg på den vesle øya på Sunnmøre.

Giek til Ålesund!

Publisert:

Det er flott når fylkespolitikarane kan samle seg om felles framstøt. Striden for å få hovud-kontoret for Giek til Ålesund er eit slikt eksempel.

Skulpturar på avveger

Publisert:

To skulpturar av Skule Waksvik som var plassert ved det psykiatriske senteret på Haukåsen i Ørskog, har kome på avvegar. Ved nedlegginga og flytting av dette psykiatriske tilbodet, blei dei vakre skulpturane ”heimlause”.

Batterifabrikk – mange om beinet

Publisert:

Det er utvilsomt mange som snur seg rundt i ei fart no om dagen: Sjansen for etablering av batterifabrikk med 2.000 tilsette har kome inn på livet her i distriktet.

Konfirmasjonar blir utsett til hausten?

Konfirmasjonar blir utsett til hausten?

Publisert:

– Biskopane har fått mange spørsmål om det er mogleg å gjennomføre konfirmasjonane i vår, og ser at det er store lokale variasjonar i smittetrykk og restriksjonar. Derfor tilrår vi forsamlingane å gjere eigne vurderingar ut i frå situasjonen hos seg, seier preses Olav Fykse Tveit. Han er ...

Oddbjørn Vatne sprengde siste salva i Haramsfjordtunnelen

Oddbjørn Vatne sprengde siste salva i Haramsfjordtunnelen

Publisert:

Oddbjørn Vatne var vikarierande sprengingsbas og fekk æra av å fyre av salva som sørga for gjennomslag i Haramsfjordtunnelen på Nordøyvegen.

Ålesund Symfoniorkester avlyser nyttårskonserten

Ålesund Symfoniorkester avlyser nyttårskonserten

Publisert:

Nyttårskonserten med Ålesund Symfoniorkester er avlyst. Denne var planlagt til Parken kulturhus laurdag og søndag 23. og 24. januar.

23 i politiet utsatt for seksuell trakassering

23 i politiet utsatt for seksuell trakassering

Publisert:

Ei arbeidsmiljøundersøkjing om uønska seksuell merksemd viser at 4,9 prosent, eller 23 medarbeidarar i Møre og Romsdal politidistrikt har vore utsette for ulike typer av seksuell trakassering i løpet av det siste året.

- Lønsemda må opp i eksportbedriftene

- Lønsemda må opp i eksportbedriftene

Publisert:

Kor godt rusta er eksportnæringane i Møre og Romsdal for framtida, og kva skal til for at regionen vår skal oppretthalde konkurransekrafta?

- Skuffa over manglande  ladestrategi i klimameldinga

- Skuffa over manglande ladestrategi i klimameldinga

Publisert:

- Vi er skuffa og overraska over regjeringas legg fram ei klimamelding utan ein strategi for hurtigladere til elbilar. Det seier seier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

Mormor: Beatles som apekattar - musikken ei liding

Mormor: Beatles som apekattar - musikken ei liding

Publisert:

På 60-talet blei popmusikken snudd fullstendig på hovudet og braut med det tilvante. Mange blei sjokkert, men ungdommen fekk nye ideal og kjøpte gitarar så langt spare-pengane strekte til. Ikkje alle var begeistra: ”Beatles såg ut som apekattar og musikken var ei liding”, sa mormor til ...

Forlis i 1912, amerikabrev og dykkarbeid ved Straumsbrua

Forlis i 1912, amerikabrev og dykkarbeid ved Straumsbrua

Publisert:

På nærare hundre sider presenterer Skodje Sogelag årsskriftet for 2020. For tida er mykje av tankane retta mot bygdebokverket som skal kome ut til hausten 2021. Det har likevel lukkast for skriftnemnda å få fram fleire interessante artiklar.

Magne Fremmerlid stiller med Ålesund-symfonien

Magne Fremmerlid stiller med Ålesund-symfonien

Publisert:

Nyttårskonserten 23. – 24. januar går nesten etter planen, melder musikkansvarleg Sa-muel Skrede til Bygdebladet.

Serveringsstadar til sals

Serveringsstadar til sals

Publisert:

To landemerke av utestadar i Bygdebladdistriktet er lagt ut til sals. Fjellstova på Ørskogfjellet blei lagt ut for kort tid sidan medan Ridderkroa i Tresfjord har vore tilgjengeleg for kjøpar i ei tid.

Bompengefritt over brua!

Bompengefritt over brua!

Publisert:

I dag fredag 15. januar kl. 1200 er det fritt for bompengar over Tresfjordbrua. Etter vel fem års drift og mange elbilkjøp på Vikebukt, er det no gratis for alle å køyre over brua, med diesel, bensin eller elektrisitet som drivkraft.

Regjeringen skjerper rutinene for den obligatoriske testen på grensen

Her er FrPs reaksjon

Publisert:

- Regjeringen laget en ordning som ikke var god nok. Det er provoserende at vi som bor i landet sitter hjemme uten å kunne få besøk mens det ikke er kontroll på importsmitten.

Regjeringa sentraliserer igjen

Publisert:

Rett før jul tvinga regjeringa gjennom ei sentralisering av domstolar. No vil regjeringa omorganisere kriminalomsorga. Det er trist at regjeringa forvekslar det å sentralisere og omorganisere med å ha handlekraft.

KLIMASNUpris til innkjøpssamarbeid

KLIMASNUpris til innkjøpssamarbeid

Publisert:

Innkjøpssamarbeidet på Sunnmøre vinner KLIMASNUpris.

Ålesund kommune/omdømebygging (søk) – Ingen resultat

Publisert: - Oppdatert: 15.01.2021 kl 09:35

Dette er i praksis det resultatet vi finn for «den største kommunen mellom Bergen og Trondheim». Eg tek med nokre faktaopplysningar: Innbyggarar: 66258 (01.01.2020) Tilsette: 5381 Kommunestyre: 77 representantar (Norges største kommunestyre) Formannskap: 15 representantar Areal: 657 ...

Tankar om vindkraft og sabotasje

Tankar om vindkraft og sabotasje

Publisert:

Har hittil ikkje vore direkte bekymra for eldrebølgen, men skjønar no at der har eg forsømt meg. Etter dramatisk oppslag i Sunnmørsposten og innslag både i NRK MR og sjølvaste Kveldsnytt, innser eg at den utgjer ei direkte fare for oss som ligg og skvulper like bak.

Bubilparkering mellom kyrkjegarden og naustrekka på Sjøholt

Bubilparkering mellom kyrkjegarden og naustrekka på Sjøholt

Publisert:

Som den som kom med innspelet om etablering av bubilparkering sør for kyrkja på Sjøholt til kommunedelsutvalet i gamle Ørskog kommune, stiller eg meg undrande til svaret som ligg føre gjennom Bygdebladet sine spalter i dag (12.01.21).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...