Søkeresultat

Nyheter av: Leif Dale

Haram-exit skaper uro

Publisert:

Kor vidt ønsket om Haram ut av Ålesund vil auke i styrke eller døy ut, står att å sjå. Så langt ser det ikkje ut til å vere så kraft i segla for exit. Det kan også henge saman med korleis stortingsfleirtalet blir etter valet. Og ikkje minst om der er politisk overskot og administrativ ...

Liabygda må bestemme seg

Liabygda må bestemme seg

Publisert:

Kor vidt Liabygda blir overført til Fjord kommune er spørsmål som heng i lause lufta. Saka har gått vidare etter at Øystein Lied Lunde tok saka opp med statsforvalteren (fylkesmannen). Han syntes det var naturleg – slik geografien er, med overføring frå Stranda til Fjord.

Kva har politireform og satsinga på politiet gitt oss?

Kva har politireform og satsinga på politiet gitt oss?

Publisert:

Politiet har vore gjennom ei stor utvikling dei siste åra. Ingen andre land i Vest-Europa har satsa like mykje på politiet som det Noreg har gjort. For Møre og Romsdal har budsjettet auka frå 440 millionar kroner til 610 millionar kroner. Vi har fått nye og betre arbeidsverkty, nye og betre ...

Ålesund kommune vert straffa for brot på forureininglova

Publisert:

Ålesund kommune har blitt ilagt ei bot på kr. 250.000 for brot på forureininglova for ulovleg handtering av CCA-impregnert trevirke i 2018. Samtidig har kommunen fått ein inndragning på kr. 362.200 for midlar spart ved å ikkje handtere avfallet på ein korrekt måte. Dette gjeld forhold i ...

Riktig å avlyse øvelse Joint Viking

Riktig å avlyse øvelse Joint Viking

Publisert:

Det var en riktig beslutning å avlyse Forsvarets storøvelse Joint Viking med smittesituasjonen vi nå har. Forsvaret har tre prioriteringer gjennom pandemien: Opprettholde operativ evne, hindre smittespredning og bistå sivilsamfunnet ved behov. Når pandemien er på retrett, skal vi igjen øve ...

LO støtter Arbeiderpartiets krav om halverte fergetakster

Publisert:

LO er svært glad for at Arbeiderpartiet går inn for å halvere fergetakstene på alle samband i hele Norge. – Dette kommer til å bety svært mye både for næringslivet og våre medlemmer, sier fungerende regionleder i LO Møre og Romsdal, Harald Olsen.

Fergetakster og fagre løfter fra Arbeiderpartiet

Fergetakster og fagre løfter fra Arbeiderpartiet

Publisert:

Møre og Romsdal og Nordland er de største fergefylkene i Norge. De fleste av Norges 120 fergesamband er innom en distriktskommune og viktige for infrastrukturen i de aktuelle kommunene.

- Må sendast til rett adresse

Geir Ove Leite (A) om ”Haram ut av Ålesund”:

- Må sendast til rett adresse

Publisert:

Det naturlege må vere at dei som vil gå ut av Ålesund tek det opp med ”sine” parti – dei-som gjekk inn for tvangssamanslåing – Høgre, Framstegspartiet, KrF og Venstre.

Ein million til Ukraina

Ein million til Ukraina

Publisert:

Foreningen Familiehjelpen Ukraina startet for fem år siden. Foreningen drives etter prinsippet om at alle innsamlede midler skal nå frem til de trengende i Ukraina.

UL Fram måtte avlyse

UL Fram måtte avlyse

Publisert:

Kulturlivet slit under koronaen. Der er så mange restriksjonar at planlagte arrangement må gå ut – andre går for halv maskin med redusert publikum.

Investerte i kreftvaksine då faren blei sjuk

Bjørn Rune Gjelsten:

Investerte i kreftvaksine då faren blei sjuk

Publisert: - Oppdatert: 10.02.2021 kl 13:24

Då faren, Per Gjelsten, døydde i 2015, gjekk sonen Bjørn Rune vidare med sitt engasjement for kreftsaka. No fortel han litt av historia til Dagens Næringsliv. Her er han titulert som ”milliardær og investor”, men den suksessrike forretningsmannen frå Tomrefjord er snart likeså kjent som ...

Gratulerer med morsdagen!

Gratulerer med morsdagen!

Publisert:

Takk, du som har vist omsorg i året som har gått. Flere skulle hatt en som deg.

Derfor vil Arbeiderpartiet halvere fergetakstene

Derfor vil Arbeiderpartiet halvere fergetakstene

Publisert:

Arbeiderpartiets forslag om halverte fergetakster styrker hele kyst-Norge. Så hvorfor er Frp så negative?

Billettering på land og til vanns!

Billettering på land og til vanns!

Publisert:

«Kva er forskjellen på billettering av bilane på land og på ferjene? AP og SP køyrer ferjeprisane til himmels her i fylket, og planlegg samtidig omfattande bypakkar med bompengepakkar i Ålesund, Molde og Kristiansund.

Denne formueskatten, men også om statlig administrasjon/forvaltning

Denne formueskatten, men også om statlig administrasjon/forvaltning

Publisert:

Først om formuesskatten: Det er næringslivet som «klager», men de definerer ikke problemene godt nok.

Vil vi sykle til Digernes?

Vil vi sykle til Digernes?

Publisert:

Sammenhengende gang- og sykkelvei til Digernes er innstillingen til bydelsutvalget i Ålesund, og det støttes av Høyres Dag Olav Tennfjord, i Bb fredag 5.februar. Det er spenstig og lite bygde -og bydelsvennlig.

Lensmenn og nordmenn på skraphaugen?

Lensmenn og nordmenn på skraphaugen?

Publisert:

Skal vi ivareta norsk kultur og norsk språk inn i framtida, må det vera mogleg å behalde historiske norske ord og omgrep sjølv om ordet «mann» eller «menn» dukkar opp der.

Artikkelserien om Edvin Solem

Artikkelserien om Edvin Solem

Publisert:

Jens Moe sine beretninger om organist Edvin Solem (1900-1965) har vekt interesse hos mange.

Dramatisk meiningsmåling:

Kraftig Høgre-pluss Frp nesten halvert

Publisert:

Meiningsmåligane kan skape både glede og søvnlause netter. Norfakta for Nationen og Klassekampen legg no fram tal som verkeleg kan skape forvirring. Skulle dette bli val-resultatet også for Møre og Romsdal, står førsteplassen til Sylvi Listhaug (Frp) i fare.

Barnehage på Hildre

Publisert:

For å skape vekst og utvikling står gode tilbod for barnefamiliane heilt sentralt. Det gjeld grunnskule så vel som barnehagar. Bl.a. i Fiksdal og Tresfjord står ein midt i striden når det gjeld skule. På Hildre er det no sik-ring av barnehagen som no engasjerer.

Lokalmaten på bordet

Publisert:

Det gamle ordtaket om at ”ikkje alt er så gale at det ikkje er godt for noko”, er blitt aktuelt un-der koronaen. Frå diverse utsal og brukarar har det skjedd eit oppsving for lokalt produsert mat.

Frp-årsmøte med Sylvi på Sjøholt

Publisert: - Oppdatert: 09.02.2021 kl 12:58

Framstegspartiet har kalla inn til fylkesårsmøte laurdag 13. februar, men må gjennomføre det på fire lokasjonar: Ørskog Samfunnshus på Sjøholt, Molde, Kristiansund og Ulsteinvik.

Blink for Jenny Klinge

Publisert:

Kvifor skal godt innarbeidde begrep raderast ut? Stortingsrepresentant Jenny Klinge (SP) er inne på dette og viser til både ”lensmann” og ”fyl-kesmann” – og ”rådmann” for den del.

Skodje IL har fått ny hovudsponsor

Skodje IL har fått ny hovudsponsor

Publisert:

Sparebank 1 SMN er vald til ny hovudsponsor for Skodje IL. - Vi har fått ein god lagspelar og framtidsretta samarbeidspartnar for idrettslaget, seier leiaren av idrettslaget Jim Leander Hansen.

Blåtind i Stordal vil lage vikingøl og mjød

Blåtind i Stordal vil lage vikingøl og mjød

Publisert:

Blåtind Hotel v/Ole Stavdal Vikenes har i søknad til Fjord kommune bedt om å få lage og skjenke eigenproduserte alkoholhaldige drikker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...