Søkeresultat

Nyheter av: Leif Dale

Haram ut av Ålesund ? – reversering er urealistisk

Haram ut av Ålesund ? – reversering er urealistisk

Publisert:

- Eg likte ikkje at Haram med tvang skulle slåast saman med Ålesund. Då var det heller meir naturleg at Giske gjekk inn i den nye kommunen. Men i dag? Nei reversering ser eg som heilt urealistisk.

Omsetting av eigedomar i januar

Omsetting av eigedomar i januar

Publisert:

Omsetting av eigedomar i Vestnes, Fjord, tidl. Ørskog, tidl. Haram og tidl. Skodje kommunar.

Startar massevaksinering i Ålesund.

Startar massevaksinering i Ålesund.

Publisert:

Onsdag 10. februar startar Ålesund kommune med vaksinering ved ein ny kommunal vaksinestasjon ved Scandic Parken Hotel. I første omgang skal mellom 100-200 pasientar frå to legekontor vaksinerast ved vaksinestasjonen.

Haram Kraft får medhold i lagmannsretten

Publisert:

Frostating lagmannsrett har 28. januar 2021 forkastet Nei til vindkraft på Haramsøya sin anke over Sunnmøre tingretts kjennelse av 19. november 2020 som avviste krav om midlertidig stans av byggearbeidene i Haram vindpark.

Kjennelse fra Lagmannsretten

Nei til vindkraft på Haramsøya

Kjennelse fra Lagmannsretten

Publisert:

Vi byrjar å lure på om natur og alminnelege folk har rettsvern her i landet. Vi er overraska over at Lagmannsretten ikkje ein gong nemner den nye dokumentasjonen som syner at Haram Kraft AS tilbakeheldt vesentleg informasjon i saka i 2005.

Unge inn på bustadmarknaden:

Holmstrøm har heilt rett!

Publisert:

Eg ser at ordføraren i Vestnes ser ut til å vere meir uroa for skattlegginga åt bedriftene i kommunen, enn kor høg dørstokken inn på eigedomsmarknaden eigentleg har vorte.

”En ny start for Norge”

Ap vil halvere fergebillettprisen:

”En ny start for Norge”

Publisert:

Arbeiderpartiet vil halvere billettprisen på ferge. Med en Ap-ledet regjering til høsten, skal første skritt tas i første statsbudsjett.

Møreaksen ikkje tryggare enn Romsdalsaksen

Svar til Randi W. Frisvoll (KrF):

Møreaksen ikkje tryggare enn Romsdalsaksen

Publisert:

I Bygdebladet 26.01. i år har Randi W. Frisvoll, nestleiar av Møre og Romsdal Samferdselsutval og fylkesleiar og gruppeleiar for Møre og Romsdal KrF, eit lesarinnlegg med overskrifta «Møreaksen gir tryggere veg enn Romsdalsaksen.» Tryggleik er eitt av mange moment som er viktig å vurdere ...

Ungdom og bustad

Publisert:

Ungdommens finansiering av bustadkjøp bør bli heit sak i valkampen. AP-politikaren Stig Holmstrøm lanserte saka i Bygdebladet fredag. Han viste til at inngangsbilletten er rett og slett blitt for høg. Iherdig sparing gjer det ikkje mulig å halde same tempo som prisauken.

Ein million til næringsteft

Publisert:

Vi skulle tru at Sparebanken Møre har funne eit godt formål til utdeling av ein million kroner til inspirasjonsprosjektet Næringsteft. Dette er gründerkonkurranse som har utkrystallisert 15 semifinalistar der vinnaren får millionen.

Gjennomsnitt av meiningsmålinger

Publisert:

Målingane kjem tett og samla gir dei bra inntrykk av styrkeforholdet partia i mellom.

Økonomistyring Ålesund blir en del av Admento

Økonomistyring Ålesund blir en del av Admento

Publisert:

ØkonomiStyring Ålesund går inn i Admento og blir en del av Midt-Norges nest største regnskapsaktør.

Samlar inn til meir snø på Overøye

Samlar inn til meir snø på Overøye

Publisert:

Stordal Idrottslag står i bresjen for ei innsamling til ei viftekanon til Arena Overøye. Denne skal auke snøproduksjonen i skisenteret.

Råd til folk som kjem til eller frå austlandet

Råd til folk som kjem til eller frå austlandet

Publisert:

Regjeringa sette 23.januar i verk strenge smitteverntiltak i fleire kommunar i austlandsområdet grunna særs smittsam virusvariant. Tiltaka til regjeringa har som mål å avgrense dette utbrotet til dei aktuelle kommunane, og hindre spreiing til resten av austlandsområdet og landet forøvrig.

Nei frå Ålesund (?) – men Fjord Cadenza kan få fylkesstøtte

Nei frå Ålesund (?) – men Fjord Cadenza kan få fylkesstøtte

Publisert:

Den gode regel er at kulturkroner frå fylket går til arrangørar som lokalt får kommunal støtte. Fjord Cadenza-festivalen i Skodje kan hamne midt i problemet, men kan likevel vere sikra tilskot.

Ålesund vil hjelpe bedrifter med smittevern

Ålesund vil hjelpe bedrifter med smittevern

Publisert:

Enkelte verksemder har problem med å by sine utanlandske arbeidarar husvære eller opphaldsstad som fyller bustadkrava som er i karantene. No oppmodar både Ålesund kommune og NHO om at dei som ikkje klarer på fylle krava, tar kontakt for å få hjelp og rettleiing.

Nest høgaste straumpris på 10 år

Nest høgaste straumpris på 10 år

Publisert:

Dei rekordhøge straumprisane fortset. Ved nyttår hadde Noreg dei nest høgaste straumprisane på 10 år, viser oversikta til Energirapporten.

Skal gjennomføre stor folkehelseundersøking i heile fylket

Skal gjennomføre stor folkehelseundersøking i heile fylket

Publisert:

For aller første gang skal det gjennomførast ei folkehelseundersøking i heile Møre og Romsdal. Undersøkinga blir gjennomført i samarbeid med Folkehelseinstituttet (FHI), og vil gi viktig informasjon om helse, velferd, trivsel og livskvalitet til innbyggarane i fylket.

Boligpolitikken må endrast  - unge slit med å kunne etablere seg

AP-veteranen Stig Holmstrøm i Vestnes:

Boligpolitikken må endrast - unge slit med å kunne etablere seg

Publisert:

Det er blitt så dyrt for unge å kome inn på boligmarknaden at det er blitt eit stort øko-nomisk hinder til å etablere seg i eigen bustad. Stig Holmstrøm (69) – AP-politikar i Vestnes, er denne perioden ikkje inne i offentlege verv, men har ikkje lagt engasjementet til sides.

Får kulturen sitt i Ålesund?

Får kulturen sitt i Ålesund?

Publisert:

Spørsmålet kan stillast etter at kulturutvalet vil sjå nærare på tildeling av støtte til festivalar. Som kjent var det eit magert tilsagn frå kommunedirektøren – det gjekk mest på avslag.

Friskular og barnetal i Vestnes

Friskular og barnetal i Vestnes

Publisert:

Ingen god tendens når det gjeld elevtal og skular i Vestnes. Den negative reaksjonen på å legge ned skulane i Fiksdal og Tresfjord møter stor motstand. At det er kraft i bygdene viser søknadane om friskular, men utdanningsdirektoratet vender tommelen ned.

Skulptur i retur - til Ørskog

Skulptur i retur - til Ørskog

Publisert:

I begynnelsen av 2019 har styret i Helse M&R vedtatt at Distrikts Psykiatrisk Senter (DPS) på Haukåsen på Sjøholt skulle legges ned. Dette ble ikke godt mottatt av pasientene og personalet og flere ordførere uttalte seg for at nedleggelsen ikke skulle skje. Men dessverre, det skjedde likevel.

Rensing og sparing av energi

Rensing og sparing av energi

Publisert:

Fra mitt arbeid som tidligere vaktmester der jeg var svært interessert i energi sparing og lærte en god del om dette vil jeg komme med en anbefaling.

Frps desperate fergestrategi

Frps desperate fergestrategi

Publisert:

Frps Frank Sve er nok en gang ute med svært misvisende påstander knyttet til fergedrift. Målet er å tåkelegge at Frp i snart åtte år ikke har gjort noe som helst med fergeprisene.

Politireformen en viktig og nødvendig reform!

Publisert:

De fleste er enige i påstanden; «vi kan ikke løse morgendagens utfordringer med dagens løsninger». Endring er som regel både konfliktfylt og vanskelig for de involverte og møtes gjerne med motstand. Men, god endringsberedskap kan være den mest avgjørende ferdighet i fremtiden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...