Søkeresultat

Nyheter av: Leif Dale

Vaksinering i Stordal:

Det står ikkje hverken på vilje eller pengar i denne samanheng!

Publisert:

Viser til lesarinnlegg frå Ingrid Løset i BB 26. februar 2021. Om underteikna er sitert på at det er vanskeleg å imøtekome politikarane sitt ønskje om å ha massevaksinering fleire stader, så er nok ikkje dette korrekt.

Vi må hjelpe mennesker ut av rus

Publisert:

Vår viktigste oppgave når det kommer til narkotikapolitikk er å forhindre at menneskers liv blir ødelagt av rus.

Vestlandsrådet satsar på næringslivet

Vestlandsrådet satsar på næringslivet

Publisert:

Dei tre fylkeskommunane på Vestlandet set næringsutvikling på dagsorden og har starta arbeidet med ein ny næringsstrategi for heile Vestlandet.

SV vil ha nasjonal kontroll over krafta vår

SV vil ha nasjonal kontroll over krafta vår

Publisert:

LO sin regionkonferanse i Trøndelag har vedtatt 11 krav til raudgrøn politikk ved stortingsvalet i 2021. Mellom desse er: - Stans North Connect straumkabelen – norsk kraft til norsk industri. - Nei til norsk deltaking i EU sin energiunion ACER – allereie fatta vedtak om ACER må reverserast.

Kva er gale med folke?

Kva er gale med folke?

Publisert:

Førre veka kunne me lese i avisene at Folkets hus i Molde er lagt ut for salg. Me må rekne med at det ikkje lengre blir eit Folkets hus, og det er den vegen det går. Landet held på og vert avfolka, språkleg. Før hadde me folkeskule. Den kom i 1889 i staden for almueskolen.

Få vaksinedosar komande veker - ber eldre vere tolmodige

Få vaksinedosar komande veker - ber eldre vere tolmodige

Publisert:

Ålesund kommune får i vekene 8-10 færre dosar enn vi hadde rekna med, og kommuneoverlege ber dei eldre vere tolmodige. Mange tar no kontakt med innbyggartorga med spørsmål om når dei kan få vaksine.

Jubel i MRAP over fergeforslag!

Jubel i MRAP over fergeforslag!

Publisert:

Jubelen står i taket i Møre og Romsdal Arbeiderparti etter at fem partier er blitt enige om å halvere fergetakstene. - Dette har vi kjempet for i et år, sier Ap’s førstekandidat til Stortinget, Per Vidar Kjølmoen.

Møre og Romsdal treng nytt soningssenter

Møre og Romsdal treng nytt soningssenter

Publisert:

Dei dårlege soningsforholda ved Ålesund fengsel gjer at kvinner blir behandla mykje mildare av retten enn menn. For lik kriminalitet kan ei kvinne gå fri, medan ein mann bli dømd. Denne urettferdig behandling av lovbrytarar skuldast manglande politisk vilje til å erstatte det gamle og ...

Meiningsmåling (25. februar) som bryt trenden?

Frp sterkt fram - SP og Høgre taper terreng

Publisert:

Frå stabilitet kan det vere på gang bevegelse blant veljarane. Ipsos for Dagbladet har måling 25. februar som fanger opp ”Sylvi-effekten”. Den gir betydeleg framgang og komande dagar vil gi signal om dette er kortvarig blaff eller ny trend.

Færre ledige i Bygdebladdistriktet i februar:

Ålesund – minus 58. Vestnes – minus 4. Fjord – minus 14

Publisert:

Lysning i sysselsettinga for februar i Bygdebladdistriktet der Ålesund, Vestnes og Fjord hadde færre heilt ledige. Prosentvis hadde Fjord suverent størst reduksjon i arbeidsløysa.

Val i eiga bygd for Vågstranda-folket

Publisert:

Det er rett og rimeleg at Vågstranda blir eigen valkrets i Vestnes.

Folkevalde – druknar i papirbunker…

Publisert:

Vestnes: Vi gjekk i gjennom papira til Vestnes kommunestyre sitt møte komande torsdag. Reaksjonen er ikkje klage på saksutgreiingane, men derimot spørsmålet: Er det nødvendig med så mykje papir?

Torsdag i Vestnes kommunestyre:

Sjukehus i Molde eller Ålesund?

Publisert:

Torsdag skal Vestnes-politikarane ta standpunktet, Molde eller Ålesund som akuttsjukehus? Ikkje uventa er der delte meininger, og kanskje har det litt med alder å gjere.

Nytt innan næringslivet i Bb-distriktet

Nytt innan næringslivet i Bb-distriktet

Publisert:

Nye firma | Konkurs | Ny dagleg leiar | Nytt foretaksnamn

- Etterslep på vegane er farleg

Kronikk:

- Etterslep på vegane er farleg

Publisert:

Alt for mange av etterslepa på vegane er svært farlege og skaper frykt. Det er uforståeleg at etterslepa ikkje vert prioritert høgare, meinar Knut Harstad - tidlegare ordførar i Ørskog, i denne kronikken.

Institusjonskutt i Ålesund - skal spare 70 millionar

Institusjonskutt i Ålesund - skal spare 70 millionar

Publisert:

Når Ålesund skal spare inn 70 millionar på drift av helse- og omsorgstenester i 2021, er det noko som vil måtte merkast.

Høgre klatrer vidare – AP og SP tilbake

Høgre klatrer vidare – AP og SP tilbake

Publisert:

Stadig ferske meiningsmålinger viser at der er mange politikarar som bør sikre is i magen – både hos dei som går fram og dei som er i fritt fall.

Lars Gaustad 1924-2021

Minneord:

Lars Gaustad 1924-2021

Publisert:

Kjøpmann Lars Gaustad har gått bort. Han kom opphavleg frå Titran på Frøya, og flytta til Tomrefjord i 1957.

Laksegründer Marius Eikremsvik frå Skodje

Minneord:

Laksegründer Marius Eikremsvik frå Skodje

Publisert:

Marius Mindor Eikremsvik vart fødd 30. juli 1937, og gjekk bort 14. februar. Han etterlet seg kona Gerd, dottera Gry Marit, svigerson Bjørn Erik og fire barnebarn.

Skøyeguten Parfait Bizoza til Russisk fotball

Skøyeguten Parfait Bizoza til Russisk fotball

Publisert:

I slutten av førre veke kom bekfreftelse på at Parfait Bizoza er klar for toppseria i Russisk fotball. Sikkert mang som ikkje så den kome.

1 million til Sunnmøre friluftsråd

1 million til Sunnmøre friluftsråd

Publisert:

Vi er veldig glade for å kunne fortelje at Sunnmøre friluftsråd har mottatt 1 million kroner i støtte i 2021 i TEFT-midlar til aktivitetsprosjektet «Slå på ringen – å kjenne på gleda, vere i rørsle, ilag, ute».

Vil auke vedlikehaldet av fylkesvegane

Vil auke vedlikehaldet av fylkesvegane

Publisert:

Møre og Romsdal fylkeskommune har søkt om 75 mill. kr i ekstra statlege midlar til vedlikehald av fylkesvegnettet i 2021. Midlane kan føre til ein betydeleg auke i vedlikehaldsarbeidet som kjem både trafikantane og næringslivet i fylket til gode.

Etterspør betre fasilitetar for brannvesenet i Stordal

Etterspør betre fasilitetar for brannvesenet i Stordal

Publisert:

Brannvesenet i Stordal arbeidar under dårlege forhold. Brannstasjonen er ei garasje. Der er ingen toalettfasilitetar, der er ikkje skilnad på rein og skitten sone, kleda heng i same rom som brannbilen (eksos), og det er berre mannskapsbilen som får plass inne i garasjen. Dette er forhold som ...

10.000 kr. til Elva-Pe frå Ørskogdagane

10.000 kr. til Elva-Pe frå Ørskogdagane

Publisert:

Styret i Ørskogdagane har gjort vedtak om å gi ein del av overskotet frå Ørskogdagane til innsamlinga for «Elva-Pe og kompisane hans» ved Elvastien på Sjøholt.

Krabbefeltet – snart!

Krabbefeltet – snart!

Publisert:

Det skal endeleg bli krabbefelt til Ørskogfjellet. Frå Statens vegvesen blir det lova oppstart rett etter påske. Det er berre å legge til at dette er på tide. Prosjektet er eksempel på manglande handlekraft der det har gått år etter år. Pengane er blitt løyvt og flytta og trafikken – og ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...